İz Öztat & Fatma Belkıs

İz Öztat (d. 1981, İstanbul) İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. Öztat, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Pratiği alanında doktora yapıyor. 2008 ile 2011 arasında öz yönetim ve özerk destek mekanizmaları üzerine bir inceleme olarak Muğla’daki Cura Bodrum Misafir Sanatçı Programı'nı düzenledi. 2010’dan beri, tarihsel bir figür, kanalize edilmiş bir ruh ve bir öteki-ben olarak beliren Zişan (1894–1970) ile zaman ötesi bir işbirliği içinde bulunuyor. Yakın zamandaki sergileri arasında Conducted in depth and projected at length [Derinlerde gerçekleştirilmiş ve uzaklara yansıtılmış], Heidelberger Kunstverein, Almanya (2014) ile Rendez-vous 13 [Randevu 13], Institut d’art Contemporain, Lyon, Fransa (2013) sayılabilir.

Fatma Belkıs (d. 1985, Antalya) İstanbul’da yaşayan ve çalışan bir sanatçı. Lisans ve yüksek lisans derecelerini Sabancı Üniversitesi’nde Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı programında tamamladı ve halen European Graduate School’da doktora yapıyor. Tezi, "sanatsal işbirliğinde arkadaşlık" konusunu ele alıyor. Fatma Belkıs ayrıca KABA HAT sanatçı grubunun bir üyesi.


İz Öztat (b. 1981, Istanbul) lives and works in Istanbul. She is currently a PhD candidate in Art Practice at Yıldız Technical University, Istanbul. Between 2008 and 2011 she organised the Cura Bodrum Residency in Muğla as an investigation into self-organisation and non-institutional support mechanisms. Since 2010, she has been engaged in an untimely collaboration with Zişan (1894–1970), who appears to her as a historical figure, channelled spirit and alter ego. Recent exhibitions include Conducted in depth and projected at length, Heidelberger Kunstverein, Germany (2014) and Rendez-vous 13, Institut d’art Contemporain, Lyon, France (2013).

Fatma Belkıs (b. 1985, Antalya) is an artist who lives and works in Istanbul. She obtained her BA and MA from Sabancı University’s Visual Arts and Visual Communication Design program and is currently a PhD candidate at the European Graduate School. Her thesis explores the issue of friendship in artistic collaboration. Fatma Belkıs is a member of the artist group KABA HAT.


Beyoğlu
Özel İtalyan Lisesi / The Italian High School

Tomtom Mah.
Tomtom Kaptan Sok. No: 3
34433 Beyoğlu